Een geplande ontmoeting tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en Noord-Koreaanse functionarissen gaat deze week niet door. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Het uitstel komt enkele dagen nadat Noord-Korea dreigde zijn kernwapenprogramma te hervatten als de Amerikanen de "venijnige" economische sancties tegen hun land niet afbouwen.

Pompeo zou donderdag in New York een Noord-Koreaanse delegatie treffen om over een tweede top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te spreken.

De twee hadden in juni een historische ontmoeting waarbij ze over het verlichten van sancties in ruil voor denuclearisatie spraken. Over de volgorde waarin dat moet gebeuren is echter niets vastgelegd en beide kampen verwachten concrete stappen van de ander.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen reden opgegeven voor het uitstel, maar benadrukte wel dat de twee landen in gesprek blijven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!