Naar schatting tachtig leerlingen van een middelbare school in het westen van Kameroen zijn ontvoerd. De actie is opgeëist door gewapende separatisten van de Engelstalige minderheid in het Afrikaanse land.

Ook de directeur en twee medewerkers van de school zijn ontvoerd. Adolphe Lele L'Afrique, de gouverneur van de provincie Nord-Ouest, bevestigt het incident.

De ontvoerders hebben geen losgeld geëist, maar wel de sluiting van de school van de ontvoerde kinderen. De school staat in de noordwestelijke stad Bamenda.

De ontvoering zou bedoeld zijn om chaos te creëren in het Engelstalige deel van het land. De meerderheid van de ongeveer 23 miljoen inwoners van de Centraal-Afrikaanse staat Kameroen spreekt Frans, slechts een minderheid nabij de grens met Nigeria is Engelstalig.

Deze minderheid voelt zich al lange tijd benadeeld door de Franstalige meerderheid. Het conflict is in 2017 geëscaleerd. De Engelstalige minderheid streeft inmiddels een eigen staat na.

De massaontvoering lijkt op een inval van de islamitische terroristische organisatie Boko Haram in Nigeria in 2014. Toen werden meer dan tweehonderd overwegend christelijke schoolmeisjes ontvoerd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!