De Belgische koning Albert II (84) moet binnen drie maanden een DNA-test ondergaan. Het hof van beroep in Brussel heeft dat bepaald in de zaak waarin een vrouw wil aantonen dat het voormalig staatshoofd haar biologische vader is.

De vijftigjarige kunstenares Delphine Boël beweert al jaren dat zij een dochter van Albert II is. Ze probeert sinds 2013 via de rechter erkend te krijgen dat ze zijn dochter is, waarbij ze eist dat hij een DNA-test ondergaat.

Boëls moeder Sybille de Selys Longchamps zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. Haar juridische vader, de zakenman Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan. Daaruit bleek dat hij niet de biologische vader is. Het hof heeft nu officieel vastgesteld dat hij ook niet de wettelijke vader is.

Albert II was bijna twintig jaar koning van België. Hoewel hij niet langer het staatshoofd is, mocht hij na zijn abdicatie de titel koning houden. Zijn zoon Filip nam de troon ruim vijf jaar geleden van hem over.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!