De man van Asia Bibi, die door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, hoopt dat het Verenigd Koninkrijk hem en zijn vrouw asiel verleent.

Ook vraagt hij om de hulp van Canada en de Verenigde Staten, meldt de Britse omroep BBC.

Volgens Ashiq Masih moeten hij en Bibi voor hun leven vrezen in Pakistan nadat radicale moslims een akkoord hebben gesloten met de regering. Die waren de afgelopen dagen de straat opgegaan uit protest tegen Bibi's vrijlating. De radicale partij Tehreek-e-Labaik (TLP) heeft nu afgesproken dat de regering onder meer probeert te voorkomen dat Bibi het land verlaat.

"De huidige situatie is erg gevaarlijk voor ons. We hebben geen beveiliging en verbergen ons hier en daar, en veranderen regelmatig onze locatie", aldus Masih. De advocaat van Bibi verliet zaterdag het land, ook uit angst om gedood te worden.

Bibi zat ongeveer acht jaar in de dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met buren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!