Een deel van de romp van het neergestorte Lion Air-vliegtuig is dinsdagavond gelokaliseerd met sonar, hebben de Indonesische autoriteiten bekendgemaakt. Duikers proberen de wrakstukken woensdagochtend in de Javazee te vinden.

De vrijwel nieuwe Boeing 737 MAX 8 stortte maandagochtend dertien minuten na het opstijgen in Jakarta neer in de Javazee.

Het toestel kampte tijdens een vlucht de avond ervoor al met een "technisch probleem". De CEO van Lion Air, Edward Sirait, liet weten dat het technische probleem na die vlucht was opgelost.

De Indonesische minister van Transport heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat de technisch directeur, Muhammad Asif, en meerdere technische medewerkers zijn ontslagen vanwege de crash.

Een van zwaarste vliegrampen van Indonesië

De crash wordt beschouwd als de op één na zwaarste vliegramp van het land. Er waren 189 mensen aan boord. Reddingswerkers hebben al meerdere lichamen uit het water gehaald. De autoriteiten gaan ervan uit dat niemand de ramp heeft overleefd.

Het vliegtuig belandde ongeveer 15 kilometer van de Indonesische kust in zee. Het water is daar ongeveer 30 tot 35 meter diep.

De hulpdiensten denken de meeste omgekomen inzittenden in de romp van het toestel te kunnen vinden.

Duikers zoeken overlevenden neergestort toestel Indonesië
39
Duikers zoeken overlevenden neergestort toestel Indonesië

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!