Een tuinman in Kenia is ter dood veroordeeld vanwege de moord op de Nederlandse Jacobus van der Goes die daar al jaren woonde.

Een handlanger van de dader heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen, meldt de Keniaanse krant Daily Nation zaterdag.

Van der Goes werd in juni 2016 dood gevonden in een septic tank bij zijn huis in Nyali. Hij was toen al maanden vermist. Volgens de rechter in Mombassa is er voldoende bewijs tegen John Ochieng en Joseph Ogolla, die beiden ontkennen dat ze de Nederlander hebben vermoord.

Ochieng nam na de moord geld op met de pinpas van Van der Goes. Ook zou hij samen met Ogolla de auto van de Nederlander hebben verkocht. Een derde verdachte is door de rechter vrijgesproken.

Volgens een medisch rapport is de 77-jarige Van der Goes gestorven aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel. In de septic tank werden naast zijn lichaam ook een hamer en een breekijzer gevonden, waarmee hij vermoedelijk is doodgeslagen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!