Aan de zuidkant van de Alpen zal naar verwachting na het weekend extreem veel regen vallen. Hierdoor is de kans groot dat het noorden van Italië te maken krijgt met overstromingen en wateroverlast.

In het noordelijke deel van Piemonte, Lombardije en Trentino kan volgens Weerplaza in 48 uur tijd rond 300 millimeter aan regen vallen.

Van maandag op dinsdag kan daar nog 100 millimeter bij komen. "De kans is groot dat rivieren daardoor buiten hun oevers zullen treden", aldus Weerplaza.

Weeronline houdt rekening met tot wel 200 millimeter neerslag, maar noemt de kans op overstromingen ook "groot". Volgens Weerplaza heeft de grote hoeveelheid neerslag weinig effect op de lage waterstand van de Rijn, omdat er maar weinig in het stroomgebied van de rivier valt.

Flinke sneeuwval in skigebieden

Dit weekend zal het ook gaan sneeuwen in de Alpen. "Boven de 2.000 meter wordt het een witte wereld met in de zuidelijke skigebieden op sommige plaatsen al een dik pak sneeuw", aldus Weerplaza.

Door de harde regen en sneeuwbuien "wil je dit weekend niet op de piste staan", voegt het weerbureau daaraan toe. In Graubünden en Zuid-Tirol ligt zaterdagmiddag mogelijk al tot 50 centimeter sneeuw.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!