In Rome is in metrostation Repubblica om onbekende reden een roltrap op hol geslagen. Volgens lokale media raakten hierbij zeker twintig mensen gewond. Van een van de slachtoffers moest ter plekke de voet worden geamputeerd.

De meeste slachtoffers waren fans van CSKA Moskou die onderweg waren naar de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma.

Zeven mensen zijn zwaargewond, maar volgens de politie verkeert niemand in levensgevaar.

Beelden die zijn uitgezonden op de Italiaanse zender Rai en die circuleren op sociale media laten zien dat de roltrap opeens veel te snel bewoog. Hierdoor werden mensen van de roltrap afgegooid en belandden onderaan de trap. Veel mensen gilden.

In de paniek belandden veel slachtoffers met hun ledematen tussen de metalen platen van de roltrap. De brandweer moest diverse mensen helpen om los te komen.

Roltrap vol met supporters slaat op hol in Rome
27
Roltrap vol met supporters slaat op hol in Rome

Veel gewonden hebben botbreuken en kneuzingen

Veel gewonden moesten met botbreuken en kneuzingen naar het ziekenhuis worden gebracht, melden lokale media. Na het incident werd het metrostation afgesloten voor onderzoek.

Burgemeester Virginia Raggi van Rome heeft de plek van het ongeluk bezocht en heeft een onderzoek naar het incident aangekondigd.

Volgens de krant La Repubblica zou de roltrap op hol geslagen zijn nadat zingende en dansende fans waren gaan springen op het apparaat. Dit heeft de politie echter niet bevestigd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!