De politie in het Duitse Halle heeft zondag twee arrestaties verricht na de ontploffing van een kaartjesautomaat op een station.

Bij die explosie kwam in de nacht van zaterdag op zondag een negentienjarige man om het leven. De politie vermoedt dat hij zelf ook betrokken was bij de ontploffing van de automaat op het station van de S-Bahn in het Duitse Halle.

De twee verdachten zijn jongens van vijftien en achttien jaar. De autoriteiten gaan ervan uit dat het drietal probeerde de automaat op te blazen en zo het aanwezige geld wilde bemachtigen.

Volgens de politie was de ontploffing zo heftig dat de deur van de automaat uit zijn voegen werd geblazen en aan de overkant van het perron terechtkwam. De politie is nog bezig met sporenonderzoek.

Al dertiende ontploffing in Halle

Het is niet de eerste explosie van een automaat in Halle. Sinds het begin van dit jaar zijn er, met deze meegerekend, al dertien geld- en ticketautomaten ontploft.

De politie gaat ervan uit dat steeds dezelfde daders de machines laten ontploffen en er dan met het geld vandoor gaan. De schade loopt volgens de politie in de tienduizenden euro's, terwijl de buit voor de daders slechts een fractie daarvan is.

In oktober kwam een 31-jarige man in Dortmund om het leven toen hij een plofkraak pleegde bij een ticketautomaat.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!