In China hebben reddingstroepen de eerste drie mijnwerkers bevrijd die sinds zaterdag in een mijn vastzaten. Van de 22 mijnwerkers die opgesloten zaten, zijn er drie gered. Twee van de overgebleven mijnwerkers zijn inmiddels overleden, melden Chinese media.

In Yuncheng, in het oosten van China, scheurde zaterdagavond een steen los in een mijnschacht, een zogeheten autoklaas. Daardoor werd de uitgang versperd voor de 22 mijnwerkers die op dat moment aan het werk waren.

De ventilatie in de schacht werd al snel hersteld, waardoor de mannen wel frisse lucht kregen. Het is onbekend waar de twee doden aan zijn overleden. Mogelijk zijn ze tijdens de instorting al om het leven gekomen.

De Chinese mijnen worden beschouwd als de gevaarlijkste ter wereld. Elk jaar sterven duizenden kompels, verhoudingsgewijs meer dan waar dan ook in de wereld.

Slechte veiligheidsmaatregelen, gebrek aan toezicht en ook vriendjespolitiek met de plaatselijke autoriteiten spelen daarbij een rol. Veel ongevallen worden niet eens gemeld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!