Door een ongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, zeker 59 doden en tientallen gewonden gevallen. 

Volgens Indiase media keken veel bezoekers in de buurt van een spoorbaan naar de festiviteiten, waaronder de verbranding van het beeld van de boosaardige koning Ravana.

Door de hitte van de vlammen en doordat vuurwerk hun kant op vloog, liepen verscheidene kijkers de rails op om het te ontwijken. Het harde geknal voorkwam dat ze een aanstormende trein hoorden. Tot overmaat van ramp kwam vrijwel tegelijkertijd nog een trein uit tegenovergestelde richting. 

Menigte rouwt om doden na grote treinaanrijding India
31
Menigte rouwt om doden na grote treinaanrijding India

Aantal slachtoffers kan oplopen tot boven de honderd

Op de onheilsplek stonden naar schatting vijfhonderd tot zevenhonderd mensen. De politiecommissaris van Amritsar meldde al snel dat zeker vijftig van hen om het leven waren gekomen. Hij vreesde zelfs dat het aantal dodelijke slachtoffers zou oplopen tot boven de honderd.

Tientallen gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht. Velen zijn er slecht aan toe. De bevolking is opgeroepen bloed te komen doneren. In de deelstaat Punjab is een dag van rouw afgekondigd. Alle overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen blijven zaterdag dicht. Premier Narendra Modi heeft de families van de slachtoffers financiële steun beloofd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!