Het dodental door de schietpartij in de Krim is opgelopen naar twintig. Een meisje overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, bericht het Russische persbureau TASS donderdag.

Op het door Rusland geannexeerde schiereiland zijn drie dagen van rouw afgekondigd. Ongeveer vijftig mensen raakten gewond door de schietpartij, van wie tien ernstig.

Een achttienjarige student van de school opende woensdag het vuur op het technisch college in de stad Kerch. Ook liet hij in de kantine een bom afgaan. De man pleegde daarna zelfmoord.

Een woordvoerder van het Russische antiterrorismecomité NAC zegt dat vrienden wisten dat de schutter zich bezighield met geïmproviseerde explosieven. "Hij schepte daarover op tegenover zijn vrienden." De woordvoerder benadrukt dat mensen aan de bel moeten trekken als ze weten dat zoiets gaande is.

Het onderzoekscomité beschouwt de schietpartij als een massamoord. Een officiële woordvoerder van de Russische Nationale Garde sprak eerder van een terroristische aanslag met meerdere daders.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!