Een Britse tiener die solo een fietstocht van 30.000 kilometer wil afleggen is het slachtoffer geworden van een dief. De achttienjarige Charlie Condell ontdekte na een overnachting in het Australische Townsville dat zijn fiets was verdwenen.

​Ook het paspoort, kampeeruitrusting en ander materiaal van Condell zijn gestolen, vertelt de tiener aan de BBC.

Condell dacht aanvankelijk dat iemand zijn fiets gewoon had verplaatst. "Maar toen begon ik te beseffen dat hij weg is. Ik heb alleen nog mijn shirt, zwembroek en één tas."

Hij schat dat de dader of daders voor zo'n 4.000 pond (ruim 4.500 euro) aan spullen hebben buitgemaakt. Hij moet zijn reis nu voor het eerst echt stilleggen. "Dit gaat me niet tegenhouden. Als ik weer een fiets heb, vertrek ik."

Condell zegt dat de lokale bevolking hem te hulp is geschoten. Zij hebben hem kleren, onderdak en vervangend materiaal aangeboden.

De Brit hoopt de jongste persoon te worden die in zijn eentje rond de wereld fietst en is al meer dan honderd dagen onderweg. Hij reed in die tijd door zeventien landen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!