Opnieuw is een medewerker van het Internationale Rode Kruis vermoord in Nigeria. Het gaat om de 24-jarige Hauwa Mohammed Liman. Ze was verloskundige bij het Rode Kruis. 

Ruim een half jaar geleden werd zij samen met nog twee hulpverleners ontvoerd door een gewapende groep.

In september werd een van hen al vermoord, een 25-jarige vrouw die ook actief was als verloskundige. Het Rode Kruis laat zich niet uit over de gewapende groep die de hulpverleners ontvoerde.

"Het nieuws over de dood van Hauwa heeft ons hart gebroken", zegt Patricia Danzi, regionaal directeur van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC).

"We hebben een beroep gedaan op vrijlating en smeekten de ontvoerders om een einde te maken aan zulke zinloze moorden. Hoe is het mogelijk dat twee vrouwelijke hulpverleners worden gedood? Niets kan dit rechtvaardigen", aldus Danzi.

Alice Loksha - een van de drie ontvoerde medewerkers - en de vijftienjarige student Leah Sharibu die eerder al door de groep was ontvoerd, worden nog vastgehouden. "We blijven de groep vragen om hen vrij te laten", aldus Danzi.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!