Bij de linkse Franse partijleider Jean-Luc Mélenchon is dinsdag een huiszoeking gedaan. Volgens Franse media gaat het om twee onderzoeken naar oneigenlijk of frauduleus gebruik van voor europarlementariërs bestemd geld en naar onregelmatigheden in de financiering van de verkiezingscampagne van LFI.

De oprichter en voorman van La France insoumise (LFI - Opstandig Frankrijk, red.) reageerde via sociale media woedend op de acht agenten in zijn woning.

Hij zei dat er ook bij andere mensen van de LFI huiszoekingen zijn gedaan. Het is volgens Mélenchon een politieke manoeuvre van de regering.

In de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van vorig jaar kreeg de links-radicaal Mélenchon bijna een vijfde van de kiezers (19,6 procent) achter zich.

Dat was veel meer dan de voormalige voorhoede van links in Frankrijk, de Parti Socialiste (PS). De presidentskandidaat van de PS, Benoît Hamon, kreeg slechts 6,3 procent van de stemmen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!