In de afgelopen week zijn 33 nieuwe gevallen van ebola geconstateerd in de Democratische Republiek Congo. Van deze mensen zijn 24 aan de gevolgen van het virus overleden, meldt het Congolese ministerie van Volksgezondheid.

Volgens het ministerie zijn de laatste besmettingsgevallen tussen 8 en 14 oktober geconstateerd.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft maandag laten weten dat een noodcommissie bijeenkomt om te bepalen of de situatie in Congo van internationale zorg is. De commissie kan aanbevelingen doen om de epidemie de kop in te drukken.

De angst is groot dat het virus verder om zich heen grijpt. In en rond de stad Beni zijn de laatste tijd relatief veel besmettingsgevallen geconstateerd. Aanvallen van rebellen in de regio Oost-Congo hebben de hulpverlening gehinderd, waardoor de kans op besmetting voor bewoners flink is toegenomen.

Sinds de uitbraak eerder dit jaar is de ziekte bij zeker tweehonderd mensen geconstateerd, daarvan zijn er 130 overleden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!