Het dodenaantal na twee zelfmoordaanslagen in de Somalische stad Baidoa is opgelopen naar twintig. Tientallen mensen raakten gewond. 

De aanslagen vonden plaats bij een populair restaurant en hotel en werden opgeëist door de islamistische terroristische organisatie Al Shabaab.

De terroristen, die bijna gelijktijdig toesloegen, droegen bomvesten. Baidoa ligt ongeveer 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Mogadishu.

De aanvallen vonden precies een jaar na een aanval op een druk kruispunt in Mogadishu plaats, waarbij meer dan vijfhonderd mensen omkwamen. Ook achter deze aanslag zouden de soennitische fundamentalisten van Al Shabaab zitten.

Al Shabaab vecht om de heerschappij in de verarmde staat in de Hoorn van Afrika. De met het terreurnetwerk Al Qaeda verbonden groep wil in het land een streng islamitisch regime vestigen. Een 22.000 man sterke troepenmacht van de Afrikaanse Unie ondersteunt de Somalische strijdkrachten in de strijd tegen Al Shabaab.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!