Interpol heeft zeven leden van een mensenhandelorganisatie in Macedonië opgepakt. Ze worden ervan verdacht duizenden mensen de grens over te hebben gesmokkeld, maakt de internationale politieorganisatie vrijdag bekend.

De arrestanten waren lid van een georganiseerde misdaadgroep die paspoorten vervalsten en zo duizenden mensen naar Canada, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten probeerden te smokkelen.

Het gaat volgens Interpol om een zeer uitgebreid netwerk, waarvan afgelopen maart al verschillende groeperingen in Albanië werden ontmanteld.

De migranten werden gerekruteerd in Albanië en Macedonië. Ze betaalden tussen de 20.000 en de 25.000 dollar voor de valse reisdocumenten.

De politie deed op 4 oktober invallen op meerdere locaties in de Republiek Macedonië. Daarbij namen ze aanzienlijke bedragen in verschillende valuta's in beslag, evenals twee dure auto's, een vuurwapen, veertien mobiele telefoons, vier Australische paspoorten en andere documenten.

Tijdens de actie werden in Spanje eveneens op verschillende luchthavens 27 migranten opgepakt die met valse papieren Europa probeerden binnen te komen.