Een man in Rockland County in de Amerikaanse staat New York is opgepakt, omdat hij plannen had om tijdens de congresverkiezingen in Washington DC een bom af te laten gaan. De man is aangeklaagd vanwege het maken van een bom, het plannen van een bomaanslag en het vervoeren van explosieve materialen.

De officier van justitie in New York zegt dat de man in november een aanslag wilde plegen om zijn eigen politieke ideologie onder de aandacht te brengen.

"Hij wilde zichzelf vermoorden, maar zou ook andere mensen in gevaar hebben gebracht als hij de aanslag had uitgevoerd", zei de officier. "Hij wilde onze democratische samenleving onderuit halen op verkiezingsdag."

Op 6 november worden in de Verenigde Staten de verkiezingen gehouden voor het Congres. Er zijn 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden en een derde van de zetels in de Senaat te verdelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!