Een Nederlandse vrouw (80) wordt vermist op Mallorca. Het Spaanse eiland werd dinsdag opgeschrikt door noodweer, dat aan zeker negen mensen het leven heeft gekost.

In totaal worden zo'n tien mensen vermist. Het vinden van deze mensen is een prioriteit, melden de Spaanse autoriteiten. Bij de zoekactie zijn zo'n driehonderd reddingswerkers betrokken.

Familie van de tachtigjarige vrouw is op Mallorca en wordt bijgestaan door de Nederlandse consul, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Woningen onder water door hevige regenval

Mallorca had sinds maandag te maken met hevige regenval. Een dag later stonden in het oostelijke dorp Sant Llorenç des Cardassar de straten blank, werden auto's meegesleurd door het water en kwamen woningen onder water te staan.

Een aantal mensen op Mallorca werd dinsdag geëvacueerd en moest overnachten in een sportcomplex. Zij mochten de volgende dag weer naar huis. De Spaanse premier Pedro Sanchez bracht diezelfde ochtend een bezoek aan het getroffen gebied.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!