Italië en Frankrijk zijn dinsdag begonnen met het opruimen van olie die uit een schip lekt. Het betreffende schip was maandag betrokken bij een botsing.

Volgens de Franse autoriteiten gaat het om 600 ton stookolie die tot op 20 kilometer van de schepen is aangetroffen. Franse en Italiaanse schepen proberen de olie op te vangen en op te zuigen. Dat kan nog enkele dagen in beslag nemen.

Zondag boorde het Tunesische vrachtschip Ulysse zich in het Cypriotische containerschip CLS Virginia, dat voor anker lag voor de kust van Corsica. De botsing veroorzaakte een scheur van enkele meters lang in de romp van het containerschip.

De Franse minister van Milieu François de Rugy heeft kritiek geuit op de kapitein van het Tunesische schip. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat er precies gebeurd, maar zeker is dat er aan het roer niet goed is opgelet."

De Franse autoriteiten vinden het vreemd dat het tot een botsing kon komen, omdat het rustig was op zee en het helder weer was.

Helikopterbeelden van gebotste vrachtschepen bij Corsica
45
Helikopterbeelden van gebotste vrachtschepen bij Corsica

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!