Twintig mensen zijn overleden door een verkeersongeluk in de Amerikaanse stad Schoharie, 270 kilometer ten noorden van New York.

Alle achttien inzittenden van een limousine kwamen om, nadat het voertuig met hoge snelheid op een lege personenauto botste. Ook kwamen twee voetgangers om het leven. Daarnaast raakte een onbekend aantal wandelaars gewond. Het is het dodelijkste ongeluk sinds 2005 in de staat New York.

Het ongeluk gebeurde zaterdag, maar de politie kwam pas op zondag met de informatie naar buiten. Eerst werden de nabestaanden op de hoogte gesteld en kregen ze de tijd om het nieuws te verwerken.

De politie meldde dat de bestuurder van de limousine hard naar beneden op een gevaarlijke kruising afreed, een stopteken negeerde en rechtdoor een parkeerplaats op schoot. Daar botste de limo op een lege geparkeerde personenwagen, om vervolgens zwaar beschadigd in een diepe greppel te belanden.

De onderzoeksraad National Transportation Safety Board (NTSB) onderzoekt het incident. Het ongeluk gebeurde bij de Apple Barrel Country Store, waar op dat moment veel auto's en dagjesmensen stonden. De winkel en de regio zijn populair onder natuurliefhebbers die willen genieten van de herfstkleuren van het bos.

Hulpdiensten ter plaatse bij dodelijk ongeluk met limo in VS
38
Hulpdiensten ter plaatse bij dodelijk ongeluk met limo in VS

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!