De pakketjes met een verdachte inhoud die bestemd waren voor het Pentagon, het Witte Huis en het kantoor van de Amerikaanse senator Ted Cruz zijn vermoedelijk door een oud-marineman verstuurd, zo hebben mensen die bij het onderzoek betrokken zijn woensdag tegen Fox News gezegd.

In zeker twee onderschepte poststukken bleek het dodelijke gif ricine te zitten. De FBI heeft het spul meegenomen voor verder onderzoek.

Rechercheurs vertelden dat in een van de poststukken, die aan minister van Defensie James Mattis en admiraal John Richardson geadresseerd waren, aanwijzingen over de afzender gevonden zijn. Diens naam is niet bekendgemaakt. Ook over zijn motieven is niets gezegd.

De verdachte is vervolgens aangehouden. Het huis van de man moet voorzichtig worden doorzocht omdat er mogelijk gevaarlijke chemicaliën aanwezig zijn.

De zendingen aan het Pentagon werden ontdekt na een tip van het Witte Huis. De veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt.

Volgens woordvoerster Dana White bevatten de Pentagon-pakketjes giftige zaden van de wonderboom, waaruit ricine kan worden gewonnen. De Secret Service onderschepte maandag bijtijds een gifbrief die was gericht aan president Donald Trump.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!