De Secret Service, de veiligheidsdienst van de Amerikaanse federale regering, heeft een aan de Amerikaanse president Donald Trump geadresseerde verdachte brief onderschept.

Volgens de veiligheidsdienst is de brief nooit op het adres van het Witte Huis aangekomen. Maandag werd de brief onderschept, laat de geheime dienst dinsdagavond (lokale tijd) weten zonder in detail te treden. De zaak wordt onderzocht.

Eerder op dinsdag werd bekend dat in de postkamer van het Pentagon, buiten het hoofdgebouw van het departement, ook twee pakketten zijn onderschept die vermoedelijk het dodelijke gif ricine bevatten. Volgens de Amerikaanse media waren de geadresseerden minister van Defensie James Mattis en admiraal John Richardson. De FBI stelt een onderzoek in en analyseert de inhoud.

Woordvoerder Christopher Sherwood bevestigde dat de poststukken gevonden zijn tijdens een screening en bestemd waren voor personen in het Pentagon. Hun namen noemde hij niet.

Mattis was overigens niet in de buurt. Hij brengt een bezoek aan Parijs en Brussel. Sherwood zei dat het dienstdoende personeel geen gevaar heeft gelopen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!