Het Iraanse leger heeft maandagochtend met zes raketten doelen bestookt in Syrië. De aanval was gericht op de leiders van de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanslag op een militaire parade in de Iraanse stad Ahvaz.

De Revolutionaire Garde bracht maandag een verklaring over de raketaanval naar buiten. Daarin staat onder meer dat de aanval plaatsvond in de regio Albu Kamal, in het oosten van Syrië.

Volgens het Iraanse persbureau Fars News Agency zijn meerdere militanten van 'het landelijk verzet van Al Ahvaz' gedood. Deze koepelorganisatie zegt achter de aanslag van 22 september te zitten. 

Op die dag was een militaire parade gaande in de stad Ahvaz. Meerdere schutters openden het vuur, waarna 25 mensen om het leven kwamen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn twaalf leden van de Revolutionaire Garde. 

De hoogste leider van Iran, Ali Khamenei, stelt dat de militanten betaald werden door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel beide landen betrokkenheid bij de aanslag ontkennen, liet de ayatollah weten op wraak te zinnen.

Iran bestookt Syrische doelen na eerdere aanslag
49
Iran bestookt Syrische doelen na eerdere aanslag

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!