Door meerdere aardbevingen en een tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi zijn zeker 48 mensen omgekomen. De verwachting is dat het dodental nog oploopt, zegt het Indonesische rampencentrum zaterdag.

Er zijn veel lichamen gevonden langs de kust bij de stad Palu, waar de tsunami vrijdag aan land kwam. Het rampencentrum spreekt van meer dan 350 gewonden. Er zijn noodhospitalen opgezet.

Door de aardbevingen en tsunami zijn volgens het rampencentrum duizenden gebouwen ingestort. Onder het puin wordt nog gezocht naar mensen. 

Het werk van reddingswerkers wordt bemoeilijkt doordat de stroom is uitgevallen. Hierdoor verliep de communicatie moeizaam, waardoor het aantal slachtoffers niet snel duidelijk was.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de stad te maken met flinke naschokken van twee aardbevingen. Een van deze bevingen had een magnitude van 7.5. Daarvoor was er al een beving met een magnitude van 6.1. Als gevolg hiervan ontstond een golf van ruim 3 meter hoog. 

Kort voordat de golf het eiland bereikte, werd de tsunamiwaarschuwing ingetrokken, omdat deze golf leek te zijn verdwenen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!