Een vliegtuig van de maatschappij Air Niugini is vrijdag voor de kust van de Federale Staten van Micronesia gezonken. Alle 36 passagiers konden worden gered, melden lokale media.

Het vliegtuig schoot volgens personeel van de luchthaven tijdens het landen van de baan af. Het toestel kwam 160 meter verderop in zee terecht.

Lokale kranten melden dat mensen met boten direct te hulp schoten om mensen uit het toestel te halen en naar het land te brengen. Op sociale media zijn veel beelden te zien van het vliegtuig en alle bootjes eromheen.

Het ongeluk gebeurde vlak bij het vliegveld van Weno, een belangrijke stad in de deelstaat Chuuk. Hoe het kon gebeuren, is nog niet bekend.

Eerder werd gemeld dat vlucht PX073, een Boeing 737-800, onderweg was van vliegveld Narita in Tokio naar Port Moresby in Papoea-Nieuw-Guinea, met een tussenstop in Weno. Het toestel was echter opgestegen in het Micronesische Pohnpei.

Het bestuur van Air Niugini is in crisisoverleg vanwege de situatie.

Omstanders halen passagiers uit zinkend vliegtuig in Micronesia
30
Omstanders halen passagiers uit zinkend vliegtuig in Micronesia

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!