Een zware storm die boven de Middellandse Zee ontstaan is trekt richting Kreta en het zuiden van het vasteland van Griekenland. Er wordt zeer slecht en gevaarlijk weer verwacht.

"Het heeft er alle schijn van dat Kreta de volle laag gaat krijgen", aldus Weerplaza. Er wordt vanaf vrijdag onder meer veel neerslag en harde wind verwacht.

Voor Kreta en delen van Griekenland hebben de autoriteiten een weeralarm afgegeven als waarschuwing. Weerplaza schetst dat in heuvelachtige gebieden mogelijk modderstromen kunnen ontstaan. "Er zijn zeer hoge golven mogelijk en de stormvloed zal ook plaatselijk tot overstromingen leiden."

Het is nog onzeker hoe sterk de storm precies gaat worden. Ook is de exacte koers nog onbekend. Zo kan de westelijke of zuidelijke kustlijn van Turkije mogelijk ook aan het einde van het weekend gevolgen ondervinden van de storm.

De storm, die tropische kenmerken heeft, is boven de Middellandse Zee ontstaan en wordt daarom ook wel een 'medicane' genoemd; een samenstelling van Mediterranean Sea en hurricane (orkaan).

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!