De Slowaakse politie heeft donderdagochtend verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op journalist Ján Kuciak en diens vriendin eind februari.

Naar verluidt zijn in het zuiden van het land acht mensen aangehouden door de politie, schrijft de nieuwssite Denník N. De Slowaakse politie schrijft op Facebook dat ze bezig zijn met huiszoekingen en verder onderzoek.

Onderzoeksjournalist Kuciak werd in februari vermoord samen met zijn vriendin Martina Kusnírová. De twee 27-jarige slachtoffers werden met vuurwapens om het leven gebracht en op 25 februari dood voor hun woning in Bratislava aangetroffen. De politie sprak van een executie met schoten door het hoofd en borst.

Kuciak schreef over onder meer politiek gekonkel en winstbejag. Bij zijn onderzoek is hij mogelijk gestuit op banden van maffiaclans met Slowaakse politici en regeringsfunctionarissen.

De moorden leidden tot massale protesten in Slowakije en dwongen de premier Robert Fico, minister van Binnenlandse Zaken Robert Kalinák en politiechef Tibor Gaspar uiteindelijk het veld te ruimen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!