De Belgische politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag meer dan zestig illegalen opgepakt. Met circa 150 agenten controleerde de politie alle toegangswegen naar de haven Zeebrugge en de Franse grens in de provincie West-Vlaanderen.

De actie richtte zich op vrachtauto's en bestelwagens. Er zijn illegalen uit vijftien verschillende landen, die via België naar Engeland probeerden te gaan, aangetroffen.

De problemen met deze zogeheten 'transmigranten' nemen volgens de autoriteiten toe. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, zegt tegen Belgische media dat er meer van dit soort acties moeten komen en niet alleen in zijn provincie. Hij vreest dat migranten net als in Frankrijk tentenkampen opzetten.

Volgens Decaluwé zijn bij de nachtelijke politieactie ook een hoop migranten ontkomen. Er was niet voldoende mankracht om iedereen aan te houden. "Heel wat migranten konden op de vlucht slaan", aldus de gouverneur.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!