Een Nieuw-Zeelandse supermarktketen heeft alarm geslagen nadat naalden waren aangetroffen in aardbeien. Het betreffende fruitmerk wordt uit de schappen gehaald, bericht de krant The New Zealand Herald.

Het bedrijf Countdown adviseert klanten uit Australië afkomstige aardbeien voor de zekerheid te snijden vóór consumptie.

Het is onduidelijk of de naalden zijn aangetroffen door een medewerker of klanten van de supermarkt. Een woordvoerder van het bedrijf wilde niet in detail treden over de vondst. In het nabijgelegen Australië bestaat al langer onrust over naalden in fruit. Daar berichten media over een heuse "aardbeiencrisis".

Op meerdere plekken in Australië zijn de afgelopen tijd naalden aangetroffen in het rode fruit. Een hooggeplaatste medewerker van de branchevereniging van aardbeientelers sprak eerder over "commercieel terrorisme" dat de sector grote schade toebrengt.

Autoriteiten kregen in Australië ook veel 'copycat'-meldingen

De autoriteiten kregen ook meldingen over naalden in andere fruitsoorten, zoals bananen en appels. Het gaat in sommige gevallen vermoedelijk om grappen of na-apen. De Australische regering heeft aangekondigd met strengere straffen te komen voor mensen die fruit 'besmetten'.

De twee grootste supermarktketens in Nieuw-Zeeland hadden uit voorzorg besloten geen aardbeien meer te importeren uit Australië.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!