Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt in de jaren tachtig te zijn misbruikt door de kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, zal volgende week een getuigenis afleggen voor een Senaatscommissie. 

Dit melden haar advocaten zaterdag. De vrouw had eerder al gezegd dat ze wel bereid was tot het doen van haar verhaal, maar stelde daar voorwaarden aan. 

De advocaten van Ford hebben onder meer onderhandeld over wie de vragen zou stellen aan de vrouw en hoeveel camera's er aanwezig mogen zijn. Details zouden nog moeten worden uitgewerkt, stellen de advocaten, maar waarschijnlijk getuigen ze allebei op donderdag.

Ford heeft in een interview verteld dat ze in 1982 door Kavanaugh, die dronken was, op bed is geduwd. De man zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken. 

De kandidaat-opperrechter heeft het vermeende misbruik ontkend. De Republikeinen hebben slechts een nipte meerderheid in de Senaat en de commissie, er staat voor hen veel op het spel. 

De voorzitter van de Senaatscommissie heeft eerder al aangekondigd dat zal worden gestemd over de kandidatuur van Kavanaugh als geen akkoord wordt bereikt over de getuigenis van de vrouw.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!