De Tanzaniaanse autoriteiten hebben zeker 207 lichamen geborgen na het scheepsdrama op het Victoriameer. Dat meldde de staatsomroep TBC.

Volgens minister Isack Kamwelwe (Communicatie) zijn de nabestaanden al begonnen met de identificatie van overleden slachtoffers.

Het dodental loopt mogelijk nog verder op. Er waren volgens sommige schattingen driehonderd of zelfs vierhonderd mensen aan boord toen de veerboot kapseisde bij Ukerewe-eiland.

Aan boord was eigenlijk maar plaats voor honderd personen, zei een lokale functionaris tegen de krant The Citizen. De kapitein van de boot is opgepakt, zegt president John Magufuli. Hij zou niet bekwaam genoeg zijn om het vaartuig te besturen. 

Een getuige vertelde dat ook een overlevende uit het vaartuig is gehaald. Reddingswerkers hoorden zaterdag geluiden die wezen op de aanwezigheid van overlevenden. Daarop gingen duikers weer op zoek naar slachtoffers.

Er komen ondertussen ook nog steeds lichamen bovendrijven bij de veerboot.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!