Griekenland gaat tweeduizend migranten van een opvangcentrum op het eiland Lesbos vóór het eind van de maand overbrengen naar het vasteland. 

Het opvangcentrum Moria biedt ruimte aan tweeduizend tot drieduizend vluchtelingen, maar volgens cijfers van de Griekse regering zitten er nu ongeveer negenduizend mensen.

VN-kinderfonds UNICEF sloeg vrijdag alarm over de situatie in Moria en andere opvangcentra voor migranten in Griekenland. Veel kinderen hebben grote psychologische problemen en lopen het risico slachtoffer te worden van geweld.

Volgens de organisatie arriveren er per maand gemiddeld 850 kinderen op de Griekse eilanden. In totaal zitten daar ongeveer 20.500 migranten. De meesten komen uit Syrië, Irak en Afghanistan.

Vorige maand luidde de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al de noodkok over de situatie in de kampen op de eilanden. Een woordvoerder van de organisatie repte van slechte sanitaire voorzieningen, gevechten tussen gefrustreerde groepen en een toenemend aantal gevallen van seksueel misbruik.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!