De vrouw die zegt te zijn misbruikt door Brett Kavanaugh, de kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, heeft laten weten toch te willen getuigen voor de senaatscommissie van juridische zaken.

De advocaat van Christine Blasey Ford had eerder laten weten dat ze niet op maandag voor de commissie wil verschijnen, maar dat ze bereid is volgende week te getuigen "als de voorwaarden eerlijk zijn en haar veiligheid wordt gegarandeerd". Ook wil ze dat Kavanaugh eerst getuigt en dat hij niet aanwezig zal zijn als zij getuigt.

Ford moest uiterlijk vrijdag laten weten of ze wil getuigen. Haar advocaat heeft gezegd dat ze op z'n vroegst donderdag kan verschijnen. 

"Zoals jullie weten, hebben mijn cliënt en haar familie doodsbedreigingen ontvangen. Ze heeft haar huis verlaten, om veilig te kunnen zijn", zei de advocaat van Ford. "Daarom wil ze dat haar veiligheid wordt gegarandeerd."

Ford vertelde in een interview dat ze in 1982 op een bed is geduwd door een stomdronken Kavanaugh. Hij zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken.

Door de beschuldiging is de kandidatuur van Kavanaugh in gevaar gekomen. Hij ontkent de beschuldiging met klem en liet weten graag op maandag voor de commissie te verschijnen om zijn naam te zuiveren.

Donderdagavond heeft hij nogmaals ontkend Ford te hebben misbruikt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!