Een vliegtuig van Jet Airways heeft donderdag in Mumbai een gedwongen noodlanding moeten maken, nadat dertig mensen gewond raakten door het ontbreken van cabinedruk. Het vliegpersoneel was vergeten de luchtdruk aan te zetten.

Het betrof de Indiase binnenlandse vlucht 9W 697 van Mumbai naar Jaipur. Bij het opstijgen werd direct duidelijk dat er geen luchtdruk was in de cabine. Passagiers begonnen uit hun oren en neus te bloeden. 

Volgens de eerste berichten zijn 30 van de 166 inzittenden gewond geraakt. Daarnaast hadden de passagiers last van hoofdpijn. Zij kregen na de noodlanding medische hulp op het vliegveld.

Lalit Gupta, het hoofd van het vliegverkeer in India, zegt tegen de Hindustan Times dat de bemanning was vergeten een schakelaar om te zetten. Het inschakelen van deze schakelaar zorgt ervoor dat er luchtdruk is in het vliegtuig. 

Luchtvaartmaatschappij Jet Airways zegt dat de bemanningsleden die de cockpit bemanden voorlopig op non-actief zijn gesteld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!