De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdagochtend dat hij zwaar teleurgesteld is in zijn justitieminister. Zijn strijd tegen Jeff Sessions is hiermee verder geëscaleerd.

Dinsdag zei Trump nog in een interview met Hill TV dat hij geen minister van Justitie heeft. ''Dat is heel triest'', aldus de president. Journalisten legden deze kwestie woensdag aan hem voor toen hij het Witte Huis verliet, waarna hij zijn woorden terugnam.

Trump vindt dat zijn minister van Justitie hem had moeten beschermen tegen het Ruslandonderzoek, maar Sessions beloofde juist zich niet met het onderzoek naar de banden tussen de campagne van de president en de Russen te bemoeien.

De Amerikaanse president zei verder in het interview met Hill TV dat hij op meerdere vlakken teleurgesteld is in Sessions. Ook op het gebied van immigratie zouden er frustraties zijn.

Het is niet de eerste keer dat Trump harde kritiek levert op zijn minister. Er wordt al langer gespeculeerd over zijn ontslag. De president zei onlangs tegen Bloomberg News dat hij Sessions niet zal ontslaan voor de Congresverkiezingen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!