De voormalige Pakistaanse premier Nawaz Sharif, zijn dochter Maryam en haar partner mogen de gevangenis alweer verlaten. Zij zijn in juli veroordeeld tot jarenlange celstraffen vanwege een corruptiezaak, maar een gerechtshof in Islamabad heeft de uitvoering van dat vonnis opgeschort.

Sharif is drie keer premier van Pakistan geweest. Het hooggerechtshof zette hem in 2017 af, omdat hij inkomsten had verzwegen. Hij en zijn dochter konden niet aantonen hoe ze de aankoop van vastgoed in Londen financierden.

Een anticorruptierechtbank in Pakistan legde de politicus en zijn dochter later gevangenisstraffen op van respectievelijk tien en zeven jaar. Ook moesten ze miljoenen euro's aan boetes betalen. De schoonzoon van Sharif kreeg één jaar cel.

De advocaten van Sharif waren in beroep gegaan tegen de veroordelingen. Het trio mag de uitkomst van die procedure nu in vrijheid afwachten. Ze komen vrij nadat ze borg hebben betaald, berichten Pakistaanse media.

Aanhangers van de gewezen leider reageerden euforisch op het besluit. Zij hadden zich buiten het hof verzameld.

Sharif heeft zijn vervolging herhaaldelijk politiek gemotiveerd genoemd. Zijn partij PML-N verloor in juli de verkiezingen.