Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed.

De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.

Volgens ooggetuigen die de London Evening Standard citeerde, hebben de vier inzittenden op een parkeerplaats alcohol en drugs gebruikt. Toen omstanders hen in de nacht van dinsdag op woensdag verzochten te vertrekken, ontstond ruzie. Daar waren ook bezoekers van het Al-Majlis Al-Hussaini Islamitisch Centrum betrokken.

Vervolgens reed de auto plotseling weg en raakte de automobilist omstanders. Drie mensen raakten gewond. Twee gewonden zijn in een ziekenhuis behandeld.

De politie poogt de auto en de inzittenden te vinden. Er wordt buurtonderzoek verricht en er zijn meer patrouilles naar de wijk Cricklewood gestuurd. De wijk ligt op ongeveer 9 kilometer afstand van het centrum van de Britse hoofdstad.

De politie gaat vooralsnog niet uit van een terroristisch incident.