Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. 

De advocaat van Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.

Een grondig onderzoek door wetshandhavers zorgt ervoor "dat cruciale feiten en getuigen in deze zaak op een onpartijdige manier beoordeeld worden", stelt de advocaat. De vrouw zal volgende week ook niet getuigen tijdens een hoorzitting die de senaatscommissie heeft gepland.

Blasey vertelde in een interview dat ze in 1982 op een bed is geduwd door Kavanaugh, die dronken zou zijn geweest. Hij zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken.

Door de beschuldigingen is de kandidatuur van Kavanaugh onder druk komen te staan. Hij ontkent de beschuldigingen met klem en vindt de Amerikaanse president Donald Trump aan zijn kant. Die doet de beschuldigingen af als een plan van de Democraten om Kavanaughs kandidatuur te dwarsbomen.

Ook een vermeende getuige van het incident voelt er niets voor om in het openbaar een verklaring af te leggen. Deze Mark Judge schreef aan de senaatscommissie zich "niets te kunnen herinneren" van het voorval.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!