De Europees kampioen golf bij de amateurs, Celia Barquín Arozamena, is gedood op een golfbaan in de Amerikaanse staat Iowa. De 22-jarige Spaanse verdween maandag toen ze op de baan in Ames aan het spelen was.

Andere spelers op de baan waarschuwden de politie toen ze haar golftas onbeheerd op de baan zagen liggen.

De politie vond kort daarna het lichaam van Arozamena. Uit onderzoek bleek dat ze door een gewelddadige aanval om het leven gebracht is.

Al snel werd een 22-jarige man aangehouden op verdenking van moord. Hij was gewond aan zijn handen en in het gezicht. Hij zou later hebben toegegeven dat hij de behoefte voelde een vrouw te verkrachten en te doden.

Verdachte is bekende van politie

De verdachte is een bekende van de politie. Hij zou zich de afgelopen jaren schuldig hebben gemaakt aan onder meer openbare dronkenschap en een poging tot diefstal.

Ook bedreigde de man in 2015 twee personen die hem betrapten toen hij twee energiedrankjes wilde stelen bij een tankstation. Hij zou geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.

Arozamena studeerde aan de universiteit in Iowa.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!