Het dodental als gevolg van de orkaan Florence aan de Amerikaanse oostkust is opgelopen naar zeker 23. De meeste slachtoffers vielen in de staat North Carolina.

In North Carolina, waar de kustplaats Wilmington door het hoge water is afgesneden van de buitenwereld, overleden  zeker zeventien mensen. Het gaat volgens de autoriteiten onder anderen om een moeder en kind die zijn geraakt door een boom.

Het dodental in het aangrenzende South Carolina staat op zes. Vier mensen kwamen om door verkeersongevallen. Ook stierven twee mensen die een generator gebruikten aan koolmonoxidevergiftiging.

Reddingswerkers hebben maandag het lichaam geborgen van een eenjarige jongen. Het water had hem uit de armen van zijn moeder gerukt, berichten Amerikaanse media.

De vrouw had volgens de politie een afzetting genegeerd en was met haar auto een afgesloten weg opgereden. Daar sleurde het water het voertuig van de weg. De vrouw kon zichzelf in veiligheid brengen, maar haar zoon overleefde het niet.

De door Florence veroorzaakte wateroverlast kan nog weken aanhouden. Het waterpeil heeft op veel plaatsen recordhoogtes bereikt en meerdere rivieren treden buiten de oevers, waardoor de straten daar blank staan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!