Opnieuw zijn in Australië naalden aangetroffen in aardbeien. Daarmee zijn nu in drie verschillende Australische staten naalden in het fruit gevonden.

​Vorige week werden in Queensland al meerdere naalden aangetroffen. In de staten West-Australië en Zuid-Australië hebben mensen nu ook naalden gevonden in hun aardbeien.

De politie meldt dat in de aardbeien van zeven merken naalden zijn aangetroffen. Deze merken worden niet meer verkocht. "Mensen krijgen het advies de aardbeien eerst te snijden, voor ze het fruit opeten", zegt de politie.

De twee grootste supermarktketens in Nieuw-Zeeland hebben besloten geen aardbeien meer te importeren uit Australië.

Een persoon moest vorige week naar het ziekenhuis, na een naald opgegeten te hebben. Daarnaast waren voor 12 september nog drie meldingen binnengekomen in Queensland. 

De aardbeien zijn afkomstig van een distributeur in Queensland. Vorige week werd gedacht dat het kwam door een wraakzuchtige ex-medewerker, maar de politie zei maandag daar nog onderzoek naar te doen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!