Het aantal mensen dat is overleden door de orkaan Florence is gestegen tot zeventien. Alle slachtoffers zijn omgekomen in de Amerikaanse staten North- en South Carolina. 

Florence is afgezwakt tot een tropische depressie en is voorbij de Carolina's. Toch waarschuwt gouverneur Roy Cooper van de staat North-Carolina dat de storm nu gevaarlijker is dan eerder. "Iedereen in de staat moet oppassen voor plotseling stijgend water."

Het regent in veel plaatsen nog steeds, waardoor het waterpeil in alle rivieren en meren nog steeds stijgt.

Het waterpeil heeft op veel plaatsen recordhoogtes bereikt en meerdere rivieren treden buiten de oevers, waardoor de straten daar blank staan. Ook kan het water leiden tot aardverschuivingen.

Dam dreigt door te breken

De stad Wilmington is door het hoge water volledig afgesloten van de buitenwereld, zegt Cooper. De overheid adviseert mensen in droge gebieden te blijven en nog niet terug te keren. 

De gemeente Hoke County is volledig geëvacueerd, omdat de dam in het meer McLaughlin volgens lokale autoriteiten dreigt door te breken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!