De Duitse politie heeft veertien mensen aangehouden die zich verzetten tegen de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Aken en Keulen. Bij de protesten raakten acht mensen gewond, onder wie drie agenten, meldt de politie.

Duizenden milieuactivisten demonstreerden zondag voor het behoud van het bos. De genoemde aantallen demonstranten lopen uiteen. Volgens de politie waren zo'n vierduizend mensen op de been. De activisten spraken zelf van vijfduizend tot negenduizend deelnemers.

Vooral tegen het einde van de middag liep de spanning op. Rond de tweehonderd demonstranten drongen toen een deel van het bos binnen dat door de politie was afgezet.

Activisten hielden de plek jaren bezet. Ze proberen te voorkomen dat energieconcern RWE het bos kan kappen om er bruinkool te winnen.

Agenten begonnen donderdag met het ontmantelen van de tientallen boomhutten in het bos. Toen zijn zes mensen opgepakt, van wie er vijf inmiddels weer zijn vrijgelaten.

Agenten pakten vrijdag de nederzetting 'Oaktown' aan. Ze voerden meerdere activisten af die zich hadden vastgeketend. De politie verrichte vrijdag zeventien arrestaties. 

De milieubeschermers probeerden de ontruiming van het bos eerder tevergeefs via een gang naar de rechter tegen te houden. De rechter stelde de 'boskrakers' niet in het gelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!