Na een betoging die op initiatief van rechtse populisten is gehouden, zijn in de Duitse stad Chemnitz vijftien leden van een zelfverklaarde burgerwacht opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel.

De vijftien mannen zouden een verjaardagsfeest hebben verstoord en van de Duitse tieners en jonge twintigers op het feest hebben geëist dat ze de identiteitsbewijzen lieten zien. De feestgangers sloegen op de vlucht en waarschuwden de politie.

Daarna dreef de 'burgerwacht' in een park een groep van zeven mensen met de Duitse, Pakistaanse en Iraanse nationaliteiten in het nauw. Een Iraniër liep door toedoen van de mannen een hoofdwond op.

Eind augustus werd in Chemnitz een 35-jarige Duitser omgebracht. Een Syriër en Irakees werden als verdachten opgepakt. Na het dodelijk incident waren er meerdere betogingen van rechts-populistische en anti-islamistische groepen in Chemnitz. Ook waren er tegendemonstraties.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!