In de Amerikaanse staat Massachusetts zijn drie steden ontruimd nadat er tientallen explosies hadden plaatsgevonden.

Het gaat om de kleine tot middelgrote steden North Andover, Lawrence en Andover, ten noorden van Boston. Alle inwoners van die steden zijn geëvacueerd. Tientallen huizen staan in brand na de vele explosies.

Door de explosies is een man om het leven gekomen en zijn meer dan tien mensen gewond geraakt. De man kwam om het leven doordat een schoorsteen in Lawrence, 40 kilometer te noorden van Boston, bovenop zijn auto viel.

De politie denkt dat de ontploffingen het gevolg waren van een gaslek. Volgens de laatste berichten zijn er zeventig explosies en branden gemeld, maar de politie verwacht dat dat aantal nog zal stijgen.

Brandweermannen uit de volledige regio zijn opgeroepen om de talrijke gasbranden te blussen, ook als ze geen dienst hebben. Lokale overheden adviseren alle inwoners in de steden direct hun huis te verlaten als ze gas ruiken of rook zien.

Volgens de politie zijn er nog geen gewonden gemeld, maar lokale media melden dat meerdere mensen gewond zijn geraakt, onder wie een aantal brandweermannen. Een plaatselijk ziekenhuis stelt vier gewonden te hebben binnengekregen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!