Paul Manafort, de voormalige campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft volgens de Amerikaanse nieuwzender ABC een overeenkomst met speciaal aanklager Robert Mueller gesloten in de rechtszaak die tegen hem gevoerd wordt.

Dat stelt ABC op basis van anonieme bronnen die "alle drie nauw bij de onderhandelingen betrokken zijn". Manafort werd vorige maand schuldig bevonden aan fraude en belastingontduiking.

Het is nog niet duidelijk wat de deal precies omvat. Mogelijk verleent Manafort zijn medewerking aan verder onderzoek van Mueller, die de leiding heeft over het onderzoek naar Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Een andere optie is dat de voormalige campagneleider in ruil voor een lagere straf en het afblazen van een verdere rechtszaak direct schuld bekent. De deal wordt naar alle waarschijnlijkheid vrijdag in de rechtbank in Washington geopenbaard.

Manafort heeft de afgelopen maanden in een gevangenis zijn rechtszaken afgewacht. Dat gebeurde op verzoek van Mueller, nadat bekend werd dat Manafort getuigen beïnvloed had.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!