Een schutter in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië heeft vijf mensen doodgeschoten, voordat hij zich van zijn eigen leven beroofde. Dat meldt de politie van Kern County.

De man begon te schieten in Bakersfield, bijna 200 kilometer ten noorden van Los Angeles. Hij doodde zijn echtgenote en een man bij een transportbedrijf.

Daarna achtervolgde de schutter een andere man, die uiteindelijk even verderop buiten een winkel doodgeschoten werd. De dader ging tot slot naar een woonhuis, waar hij nog eens twee mensen ombracht.

De politie stelt dat de schutter vervolgens een auto kaapte. Hij schoot zichzelf later neer tijdens een confrontatie met de politie. Het volledige incident duurde volgens de sheriff ongeveer tien tot vijftien minuten. De bestuurder van de gekaapte auto en haar kind bleven ongedeerd.

Over het motief van de dader bestaat nog onduidelijkheid. De sheriff stelde dat de man duidelijk geen willekeurige mensen neerschoot. Onderzoekers horen ongeveer dertig getuigen.

"Dit is het nieuwe normaal, als je kijkt naar het land", zei de sheriff in Kern County. "Zes mensen verloren hun leven in een erg kort tijdsbestek."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!