Het Britse echtpaar dat eind augustus ziek werd in een Egyptisch hotel en daarna overleed, is gestorven door de E. colibacterie. Vorige week werd al bekend dat een groot aantal van die bacteriën in het hotel was aangetroffen.

De Egyptische aanklager meldt de officiële doodsoorzaak van de Britten. Reisorganisatie Thomas Cook heeft laten weten het rapport eerst zelf in te willen zien, voor het met een verklaring komt.

Het echtpaar ging met Thomas Cook naar het hotel van de Steigenberger-keten. De reisorganisatie concludeerde eerder al uit onderzoek naar het eten en het zwembad van het hotel dat de slechte hygiëne in het hotel de oorzaak was van de ziekte bij het echtpaar en andere gasten. 

Thomas Cook liet ruim driehonderd vakantiegangers evacueren, onder wie tien Nederlanders, nadat het Britse stel kwam te overlijden.

De woordvoerder van de reisorganisatie vertelde eerder dat het hotel volledig aan het onderzoek meewerkt. Steigenberger is een internationale keten met 52 hotels in Europa, Azië en Afrika. Bij de laatste controle, die eind juni plaatsvond, kreeg het vijfsterrenhotel nog een score van 96 procent.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!